História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

2. adventná nedeľa 2016

Liturgický kalendár

Streda: Sv. Ambróza, biskupa a učiteľa Cirkvi. Spomienka.
Štvrtok: NEPOŠKVRNENÉ POČATIE PANNY MÁRIE. Slávnosť. Prikázaný sviatok.
Nedeľa: Tretia adventná nedeľa.

Oznamy

Vo štvrtok je prikázaný sviatok Nepoškvrneného počatia Panny Márie, ktorý máme sláviť ako nedeľu. Nakoľko je pracovný deň, sväté omše budú ako cez týždeň. Večerná svätá omša v stredu je už zo slávnosti.

V tomto týždni v stredu, piatok a v sobotu sú zimné kántrové dni, ktorých obsahom sú modlitby za Príchod Kristovho kráľovstva do rodín; duchovná obnova rodín; pokoj a spravodlivosť vo svete. Záväzný je iba jeden deň. Odporúča sa kajúca pobožnosť.

Zbierka na katolícku charitu činila 1610,-€. Za vaše milodary nech vás Pán hojne požehná.

Svätá omša pre prípravu prvoprijímajúcich detí 2. a 3. ročníka bude v piatok o 18.00 vo farskom kostole spolu s rodičmi. (Tie deti, ktoré nemôžu prísť v piatok, môžu prísť v stredu). Prosím tretiakov, aby si vyzdvihli otázky k príprave na 1. sv. prijímanie.

Birmovanci majú stretnutie v piatok o 18.00 na svätej omši a po nej.

Aj tento rok pozývame deti a mladých k účasti na jasličkovej pobožnosti. Prosím mládežníčky zbor Don Bosca, mladých animátorov, mladých birmovancov, aby sa ujali tejto úlohy. Deti prosím, aby sa nahlásili k účasti po svätých omšiach v stredu a v piatok. Prvé stretnutie bude vo farskom pastoračnom centre vo štvrtok o 16.30.

Na budúcu nedeľu 11.12.2015 o 15.00 hod. bude vo farskom pastoračnom centre adventná duchovná obnova pre manželov a rodiny, na ktorú vás srdečne pozývame. Budeme sa snažiť, aby o deti bolo postarané.

Spovedanie chorých pred Vianocami, ku ktorým nechodíme pravidelne pred prvým piatkom, bude v týždni pred 4. adventnou nedeľou od 13.12. do 16.12. Môžete nám ich nahlasovať v sakristii vo farskom kostole.

Aj tento rok bude v Piešťanoch vo Vianočnom období prebiehať koledovanie Dobrej noviny. Pozývame všetkých, najmä deti a mládež, ktorí by sa chceli podieľať na príprave a koledovaní. Druhé stretnutie sa uskutoční dnes 4.12.2016 (v nedeľu) o 16.00 hod. v priestoroch farského pastoračného centra.

Ďakujeme darcom za prvopiatkovú zbierku potravín pre núdznych. Kontakt na Centrum pomoci, A. Hlinku 41 (oproti práčovni). Kontakt tel. 0910 788 031. Email: charita.piestany@charitatt.sk.

S radosťou Vám oznamujeme, že od 1. januára 2017 chceme v našom meste Piešťany otvoriť adoračné centrum *Eucharistický plameň* v Kaplnke Božského Srdca Ježišovho (známa aj ako kúpeľná kaplnka pri Sklenenom moste). Bude to pre naše mesto veľké požehnanie a otvoriť ho príde sám zakladateľ Eucharistického plameňa páter Jozef Vadakkel 1.1.2017.
Na poklonu Najsvätejšej sviatosti oltárnej pozývame všetkých - jednotlivcov i skupiny, zasvätené osoby, modlitbové skupiny a spoločenstvá, celé rodiny, ktorým nie je ľahostajná rodina, naša budúcnosť, budúcnosť našich detí, celé Slovensko a kresťanské hodnoty. Od 1.1.2017 sa na základe toho bude môcť konať každodenná adorácia od 8.00 hod. 16.00 hod.
Prosíme preto dobrovoľníkov, ktorí by boli ochotní vziať si na starosť adorovanie a stráženie Najsvätejšej sviatosti pre jednotlivé hodiny - od 8.00 do 15.00 každý deň (v nedeľu od 10.00 do 17.30), aby sa prihlásili na pravidelnú jednu hodinu - raz za týždeň alebo raz za dva týždne, aby Najsvätejšia sviatosť mohla byť vystavená. Dobrovoľníkov by sme potrebovali niekoľko desiatok (min. 40-80), aby sa vedeli každý týždeň striedať, a aby Pán Ježiš nezostal sám.
Prihlasovať na každodennú adoráciu sa môžete zapísaním svojho mena a kontaktných údajov (telefonne číslo, e-mailová adresa) na príslušnú listinu (vyloženú na stolíku) resp. v sakristii alebo telefonicky na čísle (v čase uverejnenia oznamov neznáme).
Tweet Svätého Otca: „Uprostred tohto skazeného sveta je treba klaňať sa Bohu pred Svätostánkom“.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Dnes je zbierka na charitu v našej kaplnke – 1740 eur. Za vaše milodary Vám ďakujeme.

Vo štvrtok je prikázaný sviatok. Sväté omše v našej kaplnke budú: 6.00, 8,00, 17.00 a 18.30h.

Každý deň v našej kaplnke slávime rorátne sväté omše – pri svetle lampášikov a fakieľ. Pripomíname si tým radostné očakávanie príchodu Božieho Syna. Pripravené sú aj lampášiky, s ktorými môžete prísť ráno do kostola. Potom ich prosíme vrátiť do sakristie.

Prosili by sme tiež, tak ako po minulé roky, ak by chcel niekto odstrániť spred domu alebo zo záhrady väčší, či menší vianočný stromček, môžete nám dať vedieť v našej sakristii. Použijeme ho na výzdobu do kostolov. Ďakujeme.

Tento týždeň sú zimné kántrové dni – stredu, piatok a sobotu. Ich obsahom je príchod Kristovho kráľovstva do rodín, duchovná obnova rodín a pokoj a spravodlivosť vo svete.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan